SCANDIA TOURS
Henry Nilsen
Røsvikdalen 51
N-5914 Isdalstø

Tlf.: +47 - 907 42795

E-post:
henrynil@online.no


scandia1016020.gif scandia1016020.gif scandia1016018.gif
OM HENRY
TURER
KONTAKT
scandia1016016.gif
HJEM
scandia1016015.gif
NYHETER
scandia1016014.gif
BILDER FRA
 TURER
scandia1016009.gif
MINIBUSS
BADE– OG SAUNA LANGHELG.
HOLSTEN THERME, TYSKLAND
2. - 6. NOVEMBER 2022

Vi tilbyr en fin bade– og saunatur til det store badelandet Holsten Therme som ligger ca. halvannen times kjøretur sør for grensen mellom Danmark og Tyskland. Hver første fredag i måneden er det såkalt ”lang saunanatt” i anlegget, som betyr at hele anlegget med alle bassenger og saunaer er tekstilfritt fra kl. 21.30 og til ca. 01.00 .
Se anlegget her: https://www.holstentherme.de/en/

Er du komfortabel med den tyske badekulturen, som betyr at du bruker bad og sauna uten badetøy, så er dette turen for deg !

Slik er opplegget:

Onsdag 2. november:
Bussavgang fra Knarvik kl. 11.30 og via Bergen Busstasjon til Fjord Line Terminalen hvor det er båtavgang kl. 13.30. Innvendige dobbellugarer er inkludert i grunnprisen på pakken. Kl. 17.30 samles vi til stor buffetmiddag om bord med fri drikke inkludert (øl, vin, mineralvann og kaffe). Mulighet for å starte turen i Stavanger kl. 20.00,- buffetmiddag inkludert.

Torsdag 3/11:
Vi spiser god frokost om bord før ilandkjøring kl. 08.00. Turen går raskeste vei gjennom Danmark til Tyskland, og etter ca. 5 timers kjøretur stopper vi like før Kieler-kanalen for å finne oss litt å spise til lunsj. Derfra er det bare en time til vi er fremme på Landhotel Dreiklang i Kaltenkirchen. Hotellet er forbundet med Holsten Therme med en gangtunnell. Når vi har installert oss på de gode værelsene, møtes vi i badekåpe til en velkomstdrink før sjåføren tilbyr en felles omvisning/orientering i badelandet, og etterpå nyter vi kvelden i bassenget (tekstil) eller de mange deilige saunaene og utendørs basseng som alt er tekstilfritt. Vi spaserer fra rommene til Holsten Therme i badekåpe (medbrakt eller kan leies der nede) Vi kan spise dagens middag for egen regning i Holsten Thermes kafeteria.

Fredag 4/11:
På formiddag foreslår vi en liten tur til det store shoppingsenteret Dodenhof som ligger like ved hotellet. Her kan vi også finne oss litt lunsj. Hotellet ligger bare noen minutters spasertur fra sentrum i den lille landsbyen Kaltenkirchen hvis noen trenger å proviantere litt denne ettermiddagen, og nærmeste matbutikk er like ved hotellet. Dagen er egentlig fridag til å gjøre som man vil, men fra kl. 21.30 er det ”Lang saunanatt” med tekstilfritt i alle bassenger og de utallige saunaene både inne og i den fine saunalandsbyen utendørs. Ingen felles middag i dag heller, siden det er greit spisested i Holsten Therme.

Lørdag 5/11:
Sen frokost på hotellet, og vi pakker bagasjen i bussen og kjører til Citti Gross Markt ved Flensburg hvor det blir et par timers handleopplevelse og mulighet til å finne seg litt lunsj. Rundt kl. 14.00 kjører vi mot Hirtshals, og innsjekk hos Fjord Line kl. 19.00. Båtavgang kl. 20.00. Samme lugartype som på utreisen. Vi samles umiddelbart til stor middagsbuffet om bord.

Søndag 6/11:
Det er inkludert frokostbuffet om bord før ankomst til Stavanger kl. 06.30 og Bergen kl. 12.30. Bussen kjører fra kaien via Bergen Busstasjon og nordover til Knarvik.

Turpris kr 6.700,- pr. pers. i innvendig dobbellugar og dobbeltrom.
Samme priser fra Stavanger. Tillegg for innvendig singellugar og enkeltrom kr 1.465,-. Tillegg utvendig dobbellugar t/r kr 400,-

Prisen inkluderer: Hele bussturen i minibuss (maks 11 turdeltakere) med lokalkjent sjåfør som også er turleder, reise med Fjord Line Bergen/Stavanger-Danmark tur/retur i innvendige dobbellugarer, 2 middagsbuffet med fri drikke om bord og 2 frokostbuffet ombord, opphold 2 netter på Hotel Dreiklang i Classik værelser m/frokost og velkomstparty, alle veiavgifter og bompenger, 4 timer inngang til Holsten Therme m/sauna på torsdag samt hele fredagen, inkludert tillegg for ”LANG SAUNANATT” fredag kveld.
Røsvikdalen 51, 5914 Isdalstø, Tlf. 907 42795 , www.scandia-tours.com , E-post: post@scandia-tours.com
NÆRMERE INFORMASJON OM HOLSTEN THERME

Dere finner all info om det deilige badeanlegget Holsten Therme her: https://www.holstentherme.de/ og oversiktskart: https://www.holstentherme.de/informationen/unternehmen/uebersichtsplan/ . Holsten Therme ligger i landsbyen Kaltenkirchen som er ca. 30 minutters kjøretur nord for Hamburg, og ca. halvannen times kjøretur sør for den dansk/tyske grensen langs Autobahn A7. Effektiv kjøretid fra Hirtshals er således ca. 6 timer,- pluss pauser. Holsten Therme er således vårt nærmeste badeanlegg av sitt slag når vi kommer fra Norge. Holsten Therme er bygd sammen med det gode Hotel Dreiklang , https://www.hotel-dreiklang.de/ , og det er selvsagt mest praktisk å bo her når vi skal besøke badeanlegget. Fra hotellrommet kan man gå direkte inn i badeland i badekåpe, og det gir jo frihet til å være i badeland den tiden man selv ønsker.

Som de aller fleste badeanlegg av denne typen i Tyskland, brukes det badetøy i selve bassenget i badelandet, mens alle saunaer og eventuelle utendørs bassenger og kalde kulper som ligger i saunaområdet, er alltid tekstilfritt. Holsten Therme har en fin utendørs saunalandsby, med flere forskjellige saunaer. Utendørs kan man vandre rundt uten å være tildekket av badekåpe eller håndduk, men innendørs i saunaavdelingen har man rundt seg en badekåpe eller en håndduk når man vandrer rundt eller slår seg ned for å ta en pause, eller går i baren for å handle drikkevarer. Men å gå fra sauna til dusj innendørs gjør man selvsagt uten badekåpe. Unntaket er ”Lang Saunanatt” som arrangeres første fredag i måneden. Da er hele Holsten Therme tekstilfritt fra kl. 21.30 og til langt på natt. Badetøy er ikke tillatt, men i kafeteria brukes badekåpe, og i baren slenger man en håndduk rundt seg. Det arrangeres et godt utvalg av «Aufguss»-arrangementer i løpet av den lange saunanatten. Badekåpe brukes i kafeteria. Ved baren slenger man en håndduk rundt seg.
Scandia Tours har inkludert 4 timers opphold i badeland og sauna på ankomstkvelden. Denne kvelden stenger anlegget kl. 22.00. Etter at vi har sjekket inn på hotellet og fått slappet av litt, slenger vi på oss badekåpen og spaserer til sjåfør Henry’s rom for en velkomstdrink, før vi går samlet ned i badeland og Henry viser rundt og gir en orientering. Sjåfør og eier av Scandia Tours, Henry Nilsen har arrangert flere tilsvarende badeturer til Holsten Therme i løpet av de 25 årene jeg drev med egne turbusser, siden jeg er stor tilhenger av den tyske badekulturen. Siden 2016 har jeg vært pensjonist, men begynte å kjøre litt igjen, mest på hobbybasis, fra sommeren 2021.
Neste dag når det er Lang Saunanatt har vi inkludert et ”Dag Pass” som gir full adgang til Holsten Therme hele dagen. Dermed kan man komme og gå som man vil hele dagen, men som nevnt brukes badetøy i selve Badeland frem til kl. 21.30. Alle sauna og saunalandsbyen er selvsagt tekstilfri hele dagen, som alltid.
Ikke inkludert: I saunaavdelingen finnes et terapibasseng (Sole Relaxpool) , med ekstra varmt og saltholdig vann, hvor man kan ligge å flyte. Det koster Euro 2,20 pr. 20 minutter å oppholde seg der. Dette har vi ikke inkludert i turpakke, og opphold der belastes den enkeltes hotellregning. Bortsett fra dette er alt opphold i Holsten Therme inkludert i turprisen.
Badekåpe kan medbringes hjemmefra, eller leies der nede for Euro 7,00 og Euro 40,- i pant. Saunahåndduk kan leies for Euro 5,00 og Euro 20,00 i pant.
Ønsker du å bestille en massasje under oppholdet på fredag, så kan det være lurt å bestille på forhånd. Det kan Henry hjelpe til med. All info finner du her: https://www.holstentherme.de/en/wellnesscenter/massages/